Victor Font demana a Joan Laporta un pas al costat si no pot redreçar el Barça

23/5/2024

Víctor Font, impulsor de Sí al Futur, ha fet arribar una carta al president del FC Barcelona, Joan Laporta, en la qual l’insta ha fet un pas al costat si donada la “complexitat del moment i els pobres resultats assolits des del 2021” no es veu amb forces per revertir la situació: “hi ha una nova generació de culers que estem a punt, preparats per transformar el club, modernitzar-lo i tornar-lo, d’una vegada per totes, al lloc que es mereix”.

La junta ha incomplert el codi ètic

Una setmana després de saber que un proveïdor del Club va ajudar al pagament del manteniment de l'aval que va permetre la presa de possessió de Laporta, Font exigeix “transparència” amb una qüestió que no només afecta “negativament la imatge i reputació” del FC Barcelona, sinó que també suposa “l’incompliment del codi ètic de la institució”.

Pèssima gestió del possible relleu de Xavi Hernández

Amb la imatge institucional malmesa i amb la pèssima gestió del possible relleu, o no, de Xavi Hernández, Font alerta que en les pròximes setmanes la institució també haurà de prendre una sèrie de mesures econòmiques de gran complexitat: “La situació continua sent de pèrdues operatives, queda molt poc temps per trobar un inversor real que validi la venda fictícia del 49% de Barça Studios i que estigui disposat a fer-ho amb una valoració de €400m, valor irreal molt per sobre del que el mercat està disposat a pagar”.

Evitar fugides endavant i operacions dubtoses per quadrar els comptes

En aquest sentit, Font demana que la institució no faci “cap operació dubtosa que suposi una fugida endavant” com seria la venda de patrimoni amb jugadors estratègics o “hipotecar més ingressos futurs” amb un nou acord amb Nike amb la finalitat de quadrar els comptes i “tapar la realitat econòmica”. “Cal reconèixer d’una vegada per totes on som”, assegura mentre demana “ser realistes i començar a reconstruir la institució des dels fonaments”.

Un canvi per sortir del desgovern

Després dels recents episodis que han reforçat la percepció general de desgovern, l’incompliment del codi ètic o els possibles conflictes d'interès del director esportiu, Font expressa una profunda preocupació en tots els àmbits i assegura que cal aprofitar “tot el potencial que tenim per tornar a competir contra els millors”. Finalment, Víctor Font torna a posar-se a disposició del Club per “ajudar en tot allò que puguem”.